ZDRAVÁ zelenina - odolnost zeleniny - bakterie
ZDRAVÁ zelenina - odolnost zeleniny - bakterie

Přírodní bakteriální souprava pro zdraví a růst zeleniny posiluje odolnost rostlin vůči půdním houbovým chorobám, podporuje kořenový systém a zvyšuje úrodu. Obsahuje dva přípravky s bakteriemi, které chrání kořeny, zlepšují kvalitu půdy a uvolňují živiny. Aplikuje se snadno zálivkou do půdy, je vhodná pro všechny druhy zeleniny a může být použita i v ekologickém zemědělství. Je bezpečná pro rostliny, půdu i přírodu. Více
Kód produktu: 003292 Hmotnost: 0.05 kgDoprava a platba

Přírodní bakteriální souprava pro zdraví a růst zeleniny posiluje odolnost rostlin vůči půdním houbovým chorobám, podporuje kořenový systém a zvyšuje úrodu. Obsahuje dva přípravky s bakteriemi, které chrání kořeny, zlepšují kvalitu půdy a uvolňují živiny. Aplikuje se snadno zálivkou do půdy, je vhodná pro všechny druhy zeleniny a může být použita i v ekologickém zemědělství. Je bezpečná pro rostliny, půdu i přírodu. Více
Kód produktu: 003292 Hmotnost: 0.05 kgDoprava a platba
Přírodní bakteriální souprava pro zdraví a odolnost zeleniny
Obsah a účinné látky
Souprava obsahuje dva přírodní produkty ve formě suchého prášku, určené k aplikaci do půdy nebo substrátu v době před výskytem půdních houbových chorob:
-
INPORO Zdravá zelenina – přípravek s bakteriemi Bacillus amyloliquefaciens
-
INPORO Růst zeleniny – přípravek s bakteriemi Paenibacillus polymyxa
Jak přípravky fungují?
Obsažené bakterie Bacillus amyloliquefaciens a Paenibacillus pomylyxa podle provedených pokusů ochraňují prostor kolem kořenů rostlin a vytvářejí tak ochrannou bariéru před půdními patogeny. Tyto mikroorganismy osídlí kořenovou oblast, produkují fytoalexiny (stimulační látky pro růst a obranyschopnost) a zabraňují vstupu škodlivých půdních chorob.
Nejčastější půdní patogeny, proti kterým přípravky působí:
-
Hlízenka obecná (Sclerotinia sclerotiorum) – častý výskyt zejména u salátu
-
Vadnutí rostlin (Verticillium sp.) – častý výskyt u paprik, rajčat, okurek
-
Sclerotium cepivorum – bílo-šedá hniloba u kořene cibule, česneku
-
Thielaviopsis basicola – černání kořenů mrkve, celeru
-
Padání klíčních rostlin – častý výskyt u výsevu paprik, okurek, rajčat
Přípravky v soupravě
-
INPORO Zdravá zelenina
-
Obsahuje bakterie Bacillus amyloliquefaciens
-
Podporuje růst a obranyschopnost zeleniny
-
Bakterie osídlí kořeny rostlin v půdě nebo substrátu a produkují fytoalexiny
-
Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m² záhonu/plochy
-
-
INPORO Růst zeleniny
-
Obsahuje bakterie Paenibacillus polymyxa
-
Podporuje růst a bohatou úrodu zeleniny
-
Bakterie navazují u kořenů vzdušný dusík, zvyšují biologickou aktivitu půdy a podílí se na rozkladu organických látek, čímž uvolňují živiny (NPK)
-
Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m² záhonu/plochy
-
Pro jaké rostliny je souprava vhodná?
Pro všechny druhy zeleniny – listovou, kořenovou, cibulovou, plodovou, brukvovitou. Zvyšuje odolnost rostlin i kořenů vůči půdním houbovým chorobám.
Jak soupravu použít?
-
Aplikace zálivkou do půdy nebo substrátu (nikoliv postřikem na rostliny)
-
INPORO Zdravá zelenina: 1x zálivkou po vzejití zeleniny
-
INPORO Růst zeleniny: 1x za 2–4 týdny po první aplikaci (pro krátkodobé zeleniny), pro dlouhodobé (rajčata, okurky, papriky) každých 6 týdnů
Dávkování:
10 g přípravku (1 sáček) / 10 l odstáté vody (bez chlóru). Zamíchat, nechat odstát 20–30 minut, znovu zamíchat a zalít záhon o velikosti 10 m². Pro aktivaci a míchání nepoužívat kovové předměty.
Aplikační poznámky:
-
Aplikovat za vlhkého počasí, kdy je půda vlhká a umožní pohyb bakterií půdou
-
V sušším období aplikovat k večeru a použít vyšší dávku vody
-
Za suchého a slunečného období neaplikovat, počkat na vhodnější podmínky
-
Soupravu je možné použít v ekologickém zemědělství dle Nařízení Rady (ES) č. 834/2007 a Nařízení Komise (ES) č. 889/2008
-
Použití je bezpečné pro rostliny, půdu i okolní přírodu, nehrozí žádná omezení pro sklizeň či pěstování následných plodin