ZDRAVÁ zelenina - odolnost zeleniny - bakterie

ZDRAVÁ zelenina - odolnost zeleniny - bakterie


AgroBio

Přírodní bakteriální souprava pro zdraví a růst zeleniny posiluje odolnost rostlin vůči půdním houbovým chorobám, podporuje kořenový systém a zvyšuje úrodu. Obsahuje dva přípravky s bakteriemi, které chrání kořeny, zlepšují kvalitu půdy a uvolňují živiny. Aplikuje se snadno zálivkou do půdy, je vhodná pro všechny druhy zeleniny a může být použita i v ekologickém zemědělství. Je bezpečná pro rostliny, půdu i přírodu. Více

Kód produktu: 003292 Hmotnost: 0.05 kgDoprava a platba

158 Kč
Více než 5 ks
ks
AgroBio

Přírodní bakteriální souprava pro zdraví a růst zeleniny posiluje odolnost rostlin vůči půdním houbovým chorobám, podporuje kořenový systém a zvyšuje úrodu. Obsahuje dva přípravky s bakteriemi, které chrání kořeny, zlepšují kvalitu půdy a uvolňují živiny. Aplikuje se snadno zálivkou do půdy, je vhodná pro všechny druhy zeleniny a může být použita i v ekologickém zemědělství. Je bezpečná pro rostliny, půdu i přírodu. Více

Kód produktu: 003292 Hmotnost: 0.05 kgDoprava a platba

Přírodní bakteriální souprava pro zdraví a odolnost zeleniny

Obsah a účinné látky

Souprava obsahuje dva přírodní produkty ve formě suchého prášku, určené k aplikaci do půdy nebo substrátu v době před výskytem půdních houbových chorob:

  • INPORO Zdravá zelenina – přípravek s bakteriemi Bacillus amyloliquefaciens

  • INPORO Růst zeleniny – přípravek s bakteriemi Paenibacillus polymyxa

Jak přípravky fungují?

Obsažené bakterie Bacillus amyloliquefaciens a Paenibacillus pomylyxa podle provedených pokusů ochraňují prostor kolem kořenů rostlin a vytvářejí tak ochrannou bariéru před půdními patogeny. Tyto mikroorganismy osídlí kořenovou oblast, produkují fytoalexiny (stimulační látky pro růst a obranyschopnost) a zabraňují vstupu škodlivých půdních chorob.

Nejčastější půdní patogeny, proti kterým přípravky působí:

  • Hlízenka obecná (Sclerotinia sclerotiorum) – častý výskyt zejména u salátu

  • Vadnutí rostlin (Verticillium sp.) – častý výskyt u paprik, rajčat, okurek

  • Sclerotium cepivorum – bílo-šedá hniloba u kořene cibule, česneku

  • Thielaviopsis basicola – černání kořenů mrkve, celeru

  • Padání klíčních rostlin – častý výskyt u výsevu paprik, okurek, rajčat

Přípravky v soupravě

  • INPORO Zdravá zelenina

    • Obsahuje bakterie Bacillus amyloliquefaciens

    • Podporuje růst a obranyschopnost zeleniny

    • Bakterie osídlí kořeny rostlin v půdě nebo substrátu a produkují fytoalexiny

    • Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m² záhonu/plochy

  • INPORO Růst zeleniny

    • Obsahuje bakterie Paenibacillus polymyxa

    • Podporuje růst a bohatou úrodu zeleniny

    • Bakterie navazují u kořenů vzdušný dusík, zvyšují biologickou aktivitu půdy a podílí se na rozkladu organických látek, čímž uvolňují živiny (NPK)

    • Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m² záhonu/plochy

Pro jaké rostliny je souprava vhodná?

Pro všechny druhy zeleniny – listovou, kořenovou, cibulovou, plodovou, brukvovitou. Zvyšuje odolnost rostlin i kořenů vůči půdním houbovým chorobám.

Jak soupravu použít?
  • Aplikace zálivkou do půdy nebo substrátu (nikoliv postřikem na rostliny)

  • INPORO Zdravá zelenina: 1x zálivkou po vzejití zeleniny

  • INPORO Růst zeleniny: 1x za 2–4 týdny po první aplikaci (pro krátkodobé zeleniny), pro dlouhodobé (rajčata, okurky, papriky) každých 6 týdnů

Dávkování:

10 g přípravku (1 sáček) / 10 l odstáté vody (bez chlóru). Zamíchat, nechat odstát 20–30 minut, znovu zamíchat a zalít záhon o velikosti 10 m². Pro aktivaci a míchání nepoužívat kovové předměty.

Aplikační poznámky:

  • Aplikovat za vlhkého počasí, kdy je půda vlhká a umožní pohyb bakterií půdou

  • V sušším období aplikovat k večeru a použít vyšší dávku vody

  • Za suchého a slunečného období neaplikovat, počkat na vhodnější podmínky

  • Soupravu je možné použít v ekologickém zemědělství dle Nařízení Rady (ES) č. 834/2007 a Nařízení Komise (ES) č. 889/2008

  • Použití je bezpečné pro rostliny, půdu i okolní přírodu, nehrozí žádná omezení pro sklizeň či pěstování následných plodin

Etiketa ke stažení (pdf, 640.1 kB)