1. Udržujte pravidelnou rotaci plodin a vyhýbejte se pěstování stejné zeleniny na stejném místě každý rok, což sníží riziko přenosu chorob z jedné sezony na druhou.
  2. Vyhýbejte se nadměrnému zavlažování a využívejte možnosti kapkového zavlažování, abyste udrželi optimální vlhkost půdy a zabránili vzniku plísní.
  3. Pravidelně kontrolujte rostliny na příznaky chorob a plísní a okamžitě izolujte nebo odstraňte postižené rostliny, aby se zabránilo dalšímu šíření.
  4. Používejte organické hnojivo a kompost, aby se zlepšila struktura půdy a posílila imunita rostlin proti chorobám.
  5. Pracujte s odolnými odrůdami zeleniny a využívejte ekologické metody, jako jsou přírodní pesticidy a hmyzí dravci, k ochraně rostlin před škůdci a chorobami.
Askon 10ml

Askon 10ml

Skladem
101 Kč
Fungicid sloužící k ochraně různých druhů zeleniny jako cibule, pór, květák, zelí a mrkev proti chorobám, s preventivními i kurativními…
Dagonis - fungicidní přípravekDagonis - fungicidní přípravek

Dagonis - fungicidní přípravek

Není skladem
od 44 Kč
Dagonis je fungicidní přípravek obsahující fluxapyroxad a difenokonazol, určený k ochraně ovoce a zeleniny proti široké škále houbových…
Sulfurus 3x15g

Sulfurus 3x15g

Skladem
39 Kč
Sulfurus Fungicid je silný ochranný prostředek ve formě granulí dispergovatelných ve vodě, určený proti různým hubovým chorobám včetně…