Účinné komerční prostředky proti kunám v autech

Nyní je důležité se pachových stop co nejrychleji zbavit.

Důvod proč to udělat je velice jednoduchý

Zejména mezi samci dochází k teritoriálním bojům, jejichž obětí se často stávají automobily.

Zejména v období páření kuny stále častěji umisťují pachové značky. To nemusí nutně znamenat, že zvíře po sobě zanechává exkrementy: Pachové žlázy kuny jsou umístěny mezi prsty, takže stačí, aby kuna přeběhla po čepici.

Pokud majitel vozu zaparkuje svůj vůz jinde, může se stát, že se vůz nyní nachází na území jiné kuny. Může to být parkoviště u pracoviště v sousedním městě. Zejména samci reagují na pach svých soupeřů velmi agresivně. Nepřítelem se tak stává auto: kuna roztrhá kabely a hadice v motorovém prostoru, auto už není schopné jízdy.

Pachové stopy kuny přitahují nové kuny, které mohou způsobit velké škody a následně zanechat pachové stopy - začarovaný kruh.

  

Chcete-li spolehlivě a důkladně odstranit zápach kuny, neobejdete se bez mytí motoru. Můžete to udělat sami nebo se obrátit na místní servis. Mytí motoru však trvá pouze do příští kuny a musí se provádět opakovaně.

Další ochranu mohou poskytnout speciální komerčně dostupné spreje proti kunám. Tyto spreje jsou velice lepivé a jejich následné umytí (odstranění) je velice obtížné.

Speciální návleky proti kunám chrání interiér vozu před kunami. Tato přídavná pouzdra jsou vyrobena z tvrdého plastu a odolávají ostrým zubům. Jednoduše se přetáhnou přes kabely a hadice. Někteří výrobci automobilů nabízejí také ochranu motorového prostoru v podobě drátěných rohoží, perforovaných plechů nebo štětinových clon.

Protože kuny jsou velmi inteligentní, mohou časem tuto obranu prokouknout. Pokud máte opakovaně problémy s kunami, vyplatí se pořídit si odpuzovač kun, který kuny odpuzuje ultrazvukem, světlem nebo vysokým napětím.