Jak se zbavit myší a potkanů

  • Prvním krokem je najít hnízdo. Hnízda se obvykle nacházejí v temných, klidných místech, jako jsou kůlny, garáže, sklepy a podkroví. Hnízda myší jsou obvykle vyrobená z papíru, kousků izolačního materiálu nebo vaty. Potkani obvykle vytvářejí hnízda z kousků textilu nebo papíru, které sbírají v blízkosti svého úkrytu.

          

 

  • Po nalezení hnízda můžete použít různé metody k vyhubení myší nebo potkanů. Nejúčinnější metody jsou pasti a nástrahy. Pasti jsou vhodné pro menší infekce, zatímco nástrahy jsou vhodné pro větší infekce. Nástrahy jsou obvykle k dispozici ve formě granulí nebo bloků a obsahují jedovaté látky, které způsobují smrt hlodavců.

 

  • Další možností je použití ultrazvukových repelentů. Tyto zařízení vysílají zvukové vlny, které jsou nepříjemné pro hlodavce a přinutí je opustit prostor. Tyto repelenty jsou však účinné pouze na krátkou dobu a mohou být nákladné.

 

  • Pokud se rozhodnete použít jednu z těchto metod, je důležité zajistit, aby byla bezpečná pro ostatní domácí mazlíčky nebo děti. Pasty a nástrahy by měly být umístěny na místech, kde se nedostanou k nim zvířata. Ultrazvukové repelenty by měly být umístěny tak, aby nebyly přímým zdrojem zvuku pro osoby v okolí.

 

  • Vzhledem k tomu, že myši a potkani jsou velmi odolní, je důležité být trpělivý a opatrný při použití jakékoli metody. Pokud si nejste jisti, zda byste měli postupovat sami, můžete vždy kontaktovat odborníka na hubení hlodavců

 

V ideálním případě je nejlepší použít dvě možnosti odpuzení. Ultrazvukový repelent bude působit jako prevence a jedovatá nástraha nebo past začne působit okamžitě